Velkommen til Kano Ekspressen

- For en tryg tur gennem noget af det smukkeste natur i det sydlige Sverige

Den 200 km. lange Helge Å i det sydlige Småland, byder på mange spændende oplevelser. Med sin stille og til tider kraftige strøm, snor den sig ned gennem Smålands smukke natur, fra Garanhulta Sjön nord for Virestad helt ned til Østersøen.

Beskrivelse af turen

Den del af Helge Å, som du kan sejle på er fra Virestad Sjön i øst og fra Ryssby i nord. Turen veksler mellem å og sø og kan sejles så langt som til Visseltofta, som ligger i toppen af Skåne lige på den anden side af grænsen til Småland.
Helge Å er indbegrebet af idyl. På de store strækninger befinder man sig midt i Smålands skønne natur. Langt den største del af Helge Ås 200 km lange løb, ligger isoleret fra byer og trafik, hvilket giver en fantastisk ro. Når man nærmer sig den sidste del af turen, vil man møde enkelte steder med stærkere strøm.
OBS OBS OBS OBS OBS !!!

Der kan ikke sejles mellem Visseltofta og Skeingesjön, hvorfor det ikke er muligt at sejle hele vejen til Osby.

Hvornår kan vi komme afsted?

I perioden fra maj - september kan der arrangeres ture af kortere eller længere varighed, weekends eller institutions/skole-ture fra mandag til fredag. Vi vil i denne sæson i højere grad satse på at betjene små og større grupper og kun i det omfang der allerede afvikles gruppeture, åbne for enkelte individuelle ture i disse perioder.

Kano checks på Helge Å

Grupper er forpligtet til at anvende de forberedte lejrpladsen på strækningen fra Virestadssjön til Osby, ved køb af overnatningschecks. Ved grupper på 4 kanoer eller derover vil betalingen for kanochecks allerede finde sted ved bestilling. Lejrpladserne er overvejende private pladser og der kan gå på enkelte af dem være et højere servicenieau, hvor der kan være en merpris udover kanochecks. Kanocheck systemet administreres af Âlmhult Kommune og forhandles via trustkontoret, samt af udlejere og plads-ejerne.

Kano checks koster kr. 100k,- per overnatning pr. kano og kan købes ved rejsens begyndelse.

Information

Tur ansvarlig: Michael Frimann

Email: frimann@kanoekspressen.dk

Vi leverer pakkeløsninger, der eliminerer økonomiske overraskelse - din sikkerhed for en god tur

Fakta

Vi har siden 1983 arrangeret Kanoture i Småland.

Vi anvender Osagian og Linder aluminiums kanoer